Menneenä torstaina oli aivan järkyttävää nähdä MTV3:n kymmenen uutisissa vanhoillislestadiolaisten edustajan sanovan ”yritämme parhaamme”, ”pyrimme” ja muita jollain tapaa tyhjältä kuulostavia sanamuotoja. Vaikutelmaksi jäi, että kyseessä olisi ollut jotain paljon vähemmän vakavaa kuin lasten hyväksikäyttö.  Lasten seksuaalista hyväksikäyttöä ei tulisi sallia missään tilanteessa!

Uutisissa esiintynyt henkilö kertoi, että yhteisössä lisätään valistusta ja tietoa asiasta. Tämä kuulosti jotenkin oudolta – siis aikuisia ihmisiä valistetaan, että lasten hyväksikäyttö ei ole sallittavaa? Eikö jokaisen pitäisi tajuta se muutoinkin? Kuinkakohan vääristynyt maailmankuva uskonlahkon jäsenillä oikein on, jos he ovat pitäneet sitä hyväksyttävänä tähän asti? Ilmeisesti näin on ollutkin jossain määrin lahkon sisällä.

Satuin katsomaan myös Helsingin Sanomien aihetta koskevan uutisen yhteydessä olleen Nelosen uutisten videopätkän. Siinä videossa esiintynyt henkilö kertoi asiallisesti, että millaisia toimenpiteitä todella ollaan tekemässä ja että tärkeintä on lasten hyvinvointi. Esimerkiksi he tekevät yhteistyötä lastensuojelutyötä tekevien kanssa. Tämä huojensi mieltäni – jotain konkreettista tapahtuu hyvään suuntaan. Mieityttää silti se, että MTV3:n uutisten suurin sisältö oli, että lapsia hyväksikäyttäneet vanhoillislestadiolaisten puhujat eivät enää saa toimia puhujina.