05122010001.jpg

Viime sunnuntaina olin Vihreiden kampanjan avaustilaisuudessa. Leijonan käyttö kampanjassa on mielestäni oivaltavaa, sillä Suomi ja suomalaisuus on meidän kaikkien. Minä ainakin haluan Suomen olevan vihreämpi ja vihreällä pohjalla oleva leijona kuvaa hyvin sitä.

Aluksi leijona hieman ihmetytti ja vierastutti, sillä sen on tottunut näkemään aivan muissa yhteyksissä: pönöttämässä vaakunassaan, isänmaallisten ihmisten kaulassa roikkumassa, joskus jossain tatuoituna… Mutta tämähän tarkoittaa vain sitä, että minä suomalaisena olen vieraantunut Suomen symbolista sen takia, että symbolin ovat omaksuneet käyttöönsä vain tietyt ihmisryhmät. Suomen symbolin kun pitäisi tuntua jokaiselle kodikkaalta. Suomi on meidän kaikkien koti. Ja Suomesta tulee sellainen, millaisen me siitä teemme.

Minusta on tuntunut paikoin siltä, että Vihreät puolueena ei identifioidu ihmisten silmissä suomalaisuuteen tai isänmaallisuuteen. Mielestäni nyt esiin tuotu leijona vihreällä pohjalla tuo selkeästi esiin sen, että Vihreät ovat isänmaallisia ja nimenomaan Suomi on meille tärkeä. Ja haluamme Suomen kehittyvän vihreämpään suuntaan.