Aikoinaan pohdin puoluevalintaani ja päädyin pohdinnan jälkeen Vihreisiin. Vihreissä pystyn luottamaan siihen, että kaikki ovat ihmisarvojen puolella, kaikki haluavat todella vaikuttaa siihen, että meillä on reilumpi ja kestävämpi tulevaisuus. Vihreissä ei ajeta omaa henkilökohtaista etua, vaan ajatellaan yhteistä ja kaikkien hyvinvointia: niin ihmisten, luonnon kuin talouden.

Vihreät on ainoa puolue, joka on tehnyt ja tekee pitkäjänteisesti työtä ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Espoossa Kokoomus mainostaa näissä kunnalisvaaleissa somessa metsäteemalla, mutta jos katsoo historiaa, eivät luontoarvot ole olleet heillä aiemmin prioriteettina… Muiltakin puolueilta on nähty ja tullaan näkemän ”vihreyttä” ja usein Vihreiden ehdotusten taakse saadaankin muiden puolueiden tukea. Mutta vihreät edustajat niin kunnissa kuin eduskunnassa ovat niitä henkilöitä, jotka ehdottavat ja vaativat niin ilmastotekoja, reiluutta kuin kestävyyttä.

Kun liityin Vihreisiin ja koin puolueen sekä Espoon Vihreiden valtuustoryhmän toiminnan käytännössa, pääsin todistamaan, että puolue toimii arvojeni mukaisesti. Päätöksenteko on avointa, mukaan erilaisiin ryhmiin pääsee ja kaikkia osallistetaan. Jokainen valtuutettu saa äänestää oman mielipiteensä mukaan, eikä muiden kanssa eri tavalla äänestämisestä seuraa mitään negatiivista. Harvoin toki on mitään syytä äänestää eri tavalla, sillä arvopohja vihreillä ehdokkailla on hyvin samanlainen kaikilla. Työskennellessä muiden kanssa yhdessä yhteisten päämäärien eteen on vapaus olla oma itsensä.

Nyt vuonna 2021 on aika toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi niin kunnissa, kuin muuallakin. Nyt tarvitaan rohkeita, päättäväisiä tekoja sen eteen, että Espoosta tulee kuntien edelläkävijä ilmastoasioissa Suomessa! Sillä jos ei Espoo, niin kuka sitten? Meillä on Espoossa kaikki mahdollisuudet olla tuo edelläkävijä. On aika toteuttaa Vihreiden listaaamat 100 ilmastotekoa: https://www.vihreat.fi/ajankohtaista/100-keinoa-torjua-ilmastonmuutosta-kunnissa/

Kunnallisvaalit 2021 ovat neljännet kunnallisvaalit omalta kohdaltani. Ensimmäisissä vaaleissa 26-vuotiaana pääsin kolmanneksi varavaltuutetuksi ja pääsin oppimaan ja kokemaan mitä valtuustotyöskentely on. Neljän vuoden kaudesta viimeisen puoli vuotta olin varsinainen valtuutettu. Seuraavina kahtena kautena minulla oli elämässä priorisoituna maajoukkueurheilu ja perhe-elämä, joten en tavoitellut valtuustopaikkaa. Nyt useamman vuoden tauon jälkeen on taas aika tavoitella valtuustopaikkaa, hieman enemmän elämän kokemusta keränneenä. Haluan päästä valtuutetuksi tekemään töitä yhdenvertaisen kaupungin eteen, jossa on meille kaikille lähiluontoa, ilmaisia liikuntamahdollisuuksia, terveellinen ympäristö, ja monipuolista kulttuuria. Ja jossa tehdään ilmastotekoja. (Lisää teemoistani toisessa postauksessa.)

Tutustuttuani muihin espoolaisiin vihreisiin ehdokkaisiin ja heidän teemoihinsa, voin sanoa, että meillä on upeita ja osaavia vihreitä ehdokkaita Espoossa! Minulla on luotto siihen, että ketkä tahansa vihreistä ehdokkaista valtuustoon pääsevätkään, he tulevat tekemään työtä Vihreän Espoon eteen!