Olen miettinyt sitä, olenko oikea henkilö politiikkaan. En koe olevani poliitikko. Poliitikot ovat mielikuvissani niitä, jotka ajavat omaa asiaansa, agendaansa, vahvasti ja jopa joskus keinoja kaihtamatta. Poliitikot eivät ole suoria ja rehellisiä, vaan taitavasti sopivat suljettujen ovien takana asioita. Poliitikoista osa ajaa hyviä ja kannatettavia asioita, mutta osa ajaa asioita, jotka eivät välttämättä tuo hyvinvointia kansalaisille, vaan jollekin rajatulle joukolle.

Poliitikon pitää uskaltaa olla itsekäs ja uskoa vahvasti asiaansa. Poliitikon pitää tykätä yleisölle puhumisesta, argumentoinnista ja väittelemisestä. Poliitikon pitää osata olla välittämättä muiden negatiivisista kommenteista,joita voi sadella niin kirjeitse kotiin, valtuuston keskustelussa kuin Facebookin kautta. Poliitikon pitää osata hallita aikaansa ja tekemisiään. Poliitikon kotoa pitää löytyä paljon, todella paljon, ymmärrystä siihen, että vapaa-aika ei kulu perheen parissa, vaan esityslistojen ja kokousten. Kunnallispoliitikolla pitää olla sopivanlaatuinen tilanne työelämässään, jotta pystyy käyttämään aikaansa ja energiaansa politiikkaan.

Ja mihin minä tässä kuviossa oikein sovin? Ainakin ensimmäinen tuntemus on, että poliitikkona toimiminen on minulle haastavaa. En ole luonteeltani itsekäs ja itseäni esiintuova, vaan pikemminkin neuvotteleva, organisoiva ja ideoiva. Tottakai olen elämässäni ajanut tärkeiksi kokemiani asioita eteenpäin erilaisissa yhteyksissä. Uskon itse avoimuuteen, rehellisyyteen ja muihin Vihreiden periaatteisiin, joita haluan edistää. En ole tyyliltäni hyökkäävä enkä ’kansanpuhuja’, vaan pikemminkin keskusteleva. Olen saanut tieteellisen koulutuksen, joten arvostan loogisia perusteluita ja haluan itse pysyä puheissani asiassa.

Tutustuessani varavaltuutettuna muihin Espoon vihreiden valtuutettuihin, olen todennut, että poliitikko voi olla monella eri tavalla. Kunnallispolitiikassa ja politiikassa yleisesti kaivataan mielestäni keskustelukykyisiä ihmisiä, jotka pyrkivät tuomaan uusia ratkaisuja ja uskovat avoimeen päätöksentekoon. Itse kuulun heihin.